Project Rinaldo 2023

Delen uit de opera Rinaldo van G.F. Händel

Na het project King Arthur zijn we gestart met Rinaldo. Hiermee hebben we een andere componist voor het voetlicht gehaald, namelijk Georg Friedrich Händel. Rinaldo is de eerste Italiaanse opera in Engeland en werd bij de première in 1711 heel goed door het publiek ontvangen.

Een aantal delen uit deze opera zijn door onze dirigente Willeke de Boer bewerkt voor de bezetting van ons ensemble. U krijgt o.a. het bekende Lascia ch'io pianga te horen.

Het concert is vastgesteld op zaterdag 11 februari 2023.

Hieronder vindt u alle informatie in een flyer/ tekstboekje. Daarin ook de verhaallijn, al ging het in die tijd meer om de muziek dan om een duidelijk verhaal.

We verwelkomen u graag in het gebouw van de Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295. Vanaf 14.00 uur is de zaal open en we starten met het programma om 14.30 uur.

De toegang is gratis; na afloop van het concert vragen we een vrijwillige bijdrage om de onkosten te kunnen dekken. Ook kunt u dan nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.


Inmiddels is het concert geweest. Hieronder ziet u een impressie.

Alle bezoekers hartelijk dank voor de belangstelling!

boekje Rinaldo definitief.docx

Bekijk hiernaast het programma.






Het ensemble in actie.

Verslag in Hart van Lansingerland dd. 14 februari 2023

Ontvangst met koffie/ thee


We kijken heel tevreden terug op dit concert.



Hartelijk dank aan onze dirigente Willeke voor al je inspanningen om deze muziek passend te maken voor ons ensemble en te werken aan een goede uitvoering.


Verslag in De Heraut van 22 februari 2023