Welkom bij het BBE

Welkom

Welkom op de site van het Berkels Blokfluit Ensemble

Het Berkels Blokfluit Ensemble bestaat uit een groep gevorderde spelers onder leiding van een professionele dirigent. Het repertoire bestaat voornamelijk uit renaissance- en barokmuziek. Er wordt op sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bas- en grootbasblokfluit gespeeld. Wekelijks komt de groep bijeen om te oefenen. Regelmatig organiseerde het ensemble een "high tea concert". Incidenteel werd er samengespeeld met andere blokfluitgroepen. Sinds 2020 zijn we overgegaan op projecten.

Nieuwe leden gezocht!

We kunnen heel goed nieuwe leden gebruiken! Speel je één of meerdere blokfluiten en vind je het leuk om samen met anderen te musiceren, neem dan contact op. (Voor gegevens, zie elders op deze site onder Contact). Maar ook mensen die andere instrumenten bespelen zijn van harte welkom, zie onder Project Rinaldo. Kom gerust eens langs om vrijblijvend kennis te maken tijdens onze repetitie: donderdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in het gebouw van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg 295 in Berkel en Rodenrijs.

Project King Arthur van Henry Purcell

In maart 2020 startte het Berkels Blokfluit Ensemble met het project King Arthur van Henry Purcell. Daarvoor hebben we versterking gevraagd, zowel van blokfluiten als van andere instrumenten. Door de coronacrisis is de uitvoering van King Arthur een jaar opgeschoven en deze heeft nu op zaterdag 13 november 2021 plaats gevonden.

Voor meer informatie over dit project, zie elders op deze site onder Concerten.

Project Rinaldo van Händel

Na het Project King Arthur gaan we verder met een nieuw project. Hiervoor is de keuze gevallen op de opera Rinaldo van Händel. Opnieuw nodigen we daarvoor ook mensen uit die andere instrumenten bespelen om met ons mee te doen voor de duur van het project. Een unieke kans om te bekijken of je het leuk vindt om in ons ensemble te spelen. We denken aan instrumenten als viool, altviool, cello, dwarsfluit, hobo, klarinet en fagot. Heb je (ooit) een paar jaar één van deze instrumenten bespeeld en vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! Je mag eerst vrijblijvend een paar keer meespelen. Als je met het project mee wilt doen, wordt er een bijdrage gevraagd.

Weer repetities na de lockdown

Nadat we in verband met de (avond)lockdown, die is ingegaan op 28 november 2021, een tijdje geen repetities konden houden, zijn we 20 januari 2022 weer enthousiast aan de slag gegaan met dit nieuwe project. Het wordt weer een mooie ervaring. We nodigen aanstaande projectleden van harte uit om kennis te komen maken.