Welkom bij het BBE

Welkom

Welkom op de site van het Berkels Blokfluit Ensemble

Het Berkels Blokfluit Ensemble bestaat uit een groep gevorderde spelers onder leiding van een professionele dirigent. Het repertoire bestaat voornamelijk uit renaissance- en barokmuziek. Er wordt op sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bas- en grootbasblokfluit gespeeld. Wekelijks komt de groep bijeen om te oefenen.  Regelmatig organiseerde het ensemble een "high tea concert". Incidenteel werd er samengespeeld met andere blokfluitgroepen. Sinds 2020 zijn we overgegaan op projecten, waarbij ook andere instrumenten welkom zijn.

Over het ensemble is te lezen in een artikel in Hart van Lansingerland, februari 2022: https://www.hartvanlansingerland.nl/nieuws/actueel/135917/berkels-blokfluit-ensemble-fluit-weer-als-vanouds 

Projecten

Het concept van projecten dat we sinds 2019 hanteren bevalt ons heel goed. Nadat we eerder King Arthur van Henry Purcell en daarna de opera Rinaldo van Händel hebben uitgevoerd,  mochten we op 3 februari 2024 een concert geven met delen uit Le Bourgeois gentilhomme van Jean-Baptiste Lully.

Ons nieuwe project wordt  Il Mitridate Eupatore van Alessandro Scarlatti.

Voor meer informatie over deze projecten, zie elders op deze site onder Concerten.

Nieuwe leden welkom!

We kunnen nog steeds nieuwe leden gebruiken! Speel je één of meerdere blokfluiten en vind je het leuk om samen met anderen te musiceren, neem dan contact op.  (Voor gegevens, zie elders op deze site onder Contact). Maar ook mensen die andere instrumenten bespelen kunnen meedoen, graag zelfs, We denken aan instrumenten als viool, altviool, cello, dwarsfluit, hobo, klarinet en fagot. Heb je (ooit) een paar jaar één van deze instrumenten bespeeld en vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! Je mag eerst vrijblijvend een paar keer meespelen. Kom dus gerust eens langs tijdens onze repetitie: donderdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in het gebouw van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg 295 in Berkel en Rodenrijs. Een unieke kans om te bekijken of je het leuk vindt om in ons ensemble te spelen. Ook bekijken wij of je bij ons past. Je kunt i.p.v. lid worden je (eerst) ook aanmelden voor de duur van een project.